Lyt til artiklen:

Farmdroid vinder pris for koncept

00:00
Hastighed: ???x
01:22

Farmdroid og holdet bag har høstet flere priser, og onsdag blev det så til endnu en af slagsen, det skriver Dansk Industri i en pressemeddelelse.

Farmdroid vinder Initiativprisen 2022, og vinder for sine "opsigtsvækkende initiativer og resultater". Samtidig er det lagt til grund, at virksomheden har skabt et stærkt grundlag for vækst ved at tænke innovativt og skabe nye bæredygtige løsninger i en verden præget af forandring og usikkerhed, som stigende materialepriser, usikre globale forsyningskæder og mangel på medarbejdere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Prisvinder vinder først, når landmanden begynder at stille krav

Se også:

Prisvinder vinder først, når landmanden begynder at stille krav

Desuden passer robotter perfekt ind i EU´s grønne dagsorden, hvor målet er at nedbringe kemikalieforbruget med 50 procent i 2030.

FarmDroids robot sår afgrøden på nogle bestemte koordinater, som den husker undervejs. Efterfølgende kører den ud på samme mark, hvor den ud fra de kendte koordinater på planterne ved nøjagtig, hvor afgrøden er placeret, og dermed ved den, hvor den skal luge, og hvor den ikke skal.

De to andre nominerede til prisen var Faaborg Værft, for deres indsats med byggeri af el-færger, mens S.E.W. North Filtration var nomineret for deres filterpatroner.

Farmdroid er årets start-up virksomhed

Se også:

Farmdroid er årets start-up virksomhed