Lyt til artiklen:

Dangris-formand glad for sejr: Nu er sagen lukket

00:00
Hastighed: ???x
01:35

En voldgiftssag har fået en afgørelse, og alle producenter, der leverede grise til Tican mellem 28. september 2020 og 4. oktober 2021 får nu en efterbetaling på fem øre pr kilo kød.

Og det glæder formanden for leverandørforeningen Dangris, der startede voldgiftssagen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er helt fantastisk at få den her sag lukket. Det har handlet om at Tican skulle leve op til kontrakten, og dommen er meget klar. Nu er sagen lukket for os, og så ser vi fremad, siger Søren Overgaard til Maskinbladet.

Sagen startede, fordi leverandørerne mente, at de var blevet lovet en efterbetaling, der matchede Danish Crowns. Men for året 2020/2021 viste Ticans efterbetaling at være 25 øre lavere pr. kilo.

Derfor indledte Dangris voldgiftssagen der nu er endegyldigt afsluttet.

- Vi har nogle grise der skal slagtes hver uge, og det skal jo fungere. Der mangler slagtegrise i Danmark, så vi skal ikke have lavet flere ulykker. Det vigtige er at vi holder nogle grise i Danmark, siger Søren Overgaard, der understreger at Dangris på linje med Tican har deres fokus rettet fremad.

Det er ikke kun medlemmer af Dangris der modtager efterbetalingen, men alle leverandører i perioden, og det glæder også Søren Overgaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har taget en for holdet, vi er en forening og det gør alle stærkere. Det er Tican der vælger at betale fem øre til alle, vi passer bare vores butik, siger formanden.

Leverandører vinder voldgiftssag mod Tican

Se også:

Leverandører vinder voldgiftssag mod Tican