Lyt til artiklen:

Leverandører vinder voldgiftssag mod Tican

00:00
Hastighed: ???x
01:34

Tican og leverandørforeningen Dangris har nu fået en afgørelse på deres strid om efterbetaling for slagteriåret 2020/2021, det skriver Agriwatch

Sagen startede, fordi leverandørerne mente, at de var blevet lovet en efterbetaling, der matchede Danish Crowns. Men for året 2020/2021 viste Ticans efterbetaling at være 25 øre lavere pr. kilo.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Derfor indledte Dangris, der består af cirka 170 andelshavere, som samlet leverer 1,5 million slagtegrise årligt til Tican, en voldgiftssag mod slagteriet.

Sidenhen bøjede slagteriet sig, og efterbetalte 20 øre pr. kilo.

Tican bøjer sig: Efterbetaler 20 øre pr. kilo

Se også:

Tican bøjer sig: Efterbetaler 20 øre pr. kilo

Dengang kaldte formand for Dangris, Søren Overgaard, efterbetalingen for en god begyndelse, men holdt fast i at hele beløbet skulle ud hos leverandørerne.

- Sagen har jo været i proces i lang tid, så den skal bare afsluttes. Sådan ser vi på det. Vi havde 25 øre til gode, så der mangler jo lidt, sagde han til Maskinbladet den gang.

Med dommen i voldgiftssagen sender Tican nu fem øre pr kilo til alle de leverandører der har sendt grise til slagteriet i perioden 28. september 2020 til 4. oktober 2021.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Til mediet siger den konstituerede administrerende direktør Steen Sønnichsen, at slagteriet respekterer dommen og kigger fremad. Han fortæller desuden at det står til at koste Tican omkring 20 millioner kroner.

Dangris fortsætter voldgiftssag mod Tican -Der skal ryddes op fra fortiden

Se også:

Dangris fortsætter voldgiftssag mod Tican -Der skal ryddes op fra fortiden