Lyt til artiklen:

Fristen for sprøjtejournal forlænges

00:00
Hastighed: ???x
01:13

Abonnementsartikel

Fristen for indberetning af sprøjtejournal, SJI, og udfyldelsen af IPM-Skemaet bliver forlænget med 14 dage.

Efter ønsker fra landbruget har Miljøstyrelsen valgt at rykke fristen for indberetning af sprøjtejournal i IT-systemet SJI til den 14. april. Dermed kan man som landmand og konsulent glæde sig over 14 ekstra dage til at nå opgaven, der ellers skulle have været klaret den 31. marts, det skriver Miljøstyrelsen på sin hjemmeside

Udsættelsen skyldes ønsker fra landbruget, idet planteavlskonsulenter for tiden har ekstra travlt på grund af implementeringen af den nye CAP-reform

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Reformen medfører, at der på de enkelte bedrifter skal implementeres mange nye regler og tiltag, der kan medføre store ændringer for mange jordbrugere.

Ændringerne tager tid for konsulenterne, og det medfører, at det er vanskeligt også at nå at bistå landmænd dem med indberetning af oplysning om deres pesticidforbrug i SJI.

Først når data er indberettet i SJI, kan jordbrugerne udfylde IPM-skemaet, et skema med 14 spørgsmål, der skal øge fokus på IPM-tiltag på bedriften. Derfor udsættes fristen for udfyldelse af dette skema også til 14. april, skriver Miljøstyrelsen.