Lyt til artiklen:

Noteringen tager tigerspring

00:00
Hastighed: ???x
01:38

Danish Crowns grisenotering fortsætter opad, denne gang med et tigerspring på 60 øre til 12,80 kroner pr kilo grisekød. Det skriver slagterigiganten i en pressemeddelelse.

Efterspørgslen op til påske præger det europæiske marked for fersk grisekød lige nu. Samtidig bliver eksporten ud af Europa stadig bedre, og det flytter priserne på de danske varer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Markedet er godt for os lige nu. Vi har fået en meget bedre balance i vores salg de sidste par uger, og det har løftet vores gennemsnitspriser en del. Samtidig er udbuddet i Europa fortsat faldende, og det øger behovet for at importere varer i flere lande, hvor der ellers hersker en udstrakt grad af "kød-nationalisme", fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør I Danish Crown.

Eksporten af frosne varer er fortsat ikke på det normale niveau, men efterspørgslen er fortsat i bedring, og lige nu handler det om at sælge i det rigtige tempo og fortsat få løftet priserne. Der er interesse fra stort set alle lande i Asien, dog er der meget stille fra de kinesiske indkøbere.

- Det marked, vi ser lige nu, ligner i høj grad det marked, vi havde, før eksporten til Kina eksploderede i 2019. Det vil sige, at vi har en bredere funderet eksport til Asien med en høj grad af fokus på varer til kunder, der prioriterer den kvalitet og grad af specialproduktion, som vi kan levere fra Danmark. Det betyder ikke, at vi ikke fortsat er klar til at eksportere til Kina, men lige nu er de kinesiske indkøbere meget tilbageholdende, siger Mads Stougaard.