Lyt til artiklen:

Politiker: Kalvebod Fælled skal være naturnationalpark

00:00
Hastighed: ???x
01:06

Abonnementsartikel

Liberal Alliances Ole Birk Olesen vil have Kalvebod Fælled gjort til naturnationalpark. Skal vise at det ikke kun besluttes i København for andre steder.

20 kvadratkilometer af Kalvebod Fælled skal hegnes ind og udpeges til naturnationalpark, så københavnerne kan få adgang til reel og vild natur.

- Det viser også resten af landet, at det med naturnationalparker ikke kun er noget, der besluttes i København og gennemføres alle mulige andre steder. Det er også noget, som gennemføres i København, siger Liberal Alliances medlem af Folketinget samt Borgerrepræsentationen, Ole Birk Olesen til Berlingske

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han har fremsat et forslag i Københavns Borgerrepræsentation om, at Københavns Kommune sender en anmodning til miljøminister Magnus Heunicke (S) om, at Kalvebod Fælled udpeges om naturnationalpark.

Borgerrepræsentationen skal tage stilling til forslaget torsdag aften, og Ole Birk Olesen får opbakning fra Socialdemokratiet, og SF, mens Radikale Venstre og Enhedslisten er mere tilbageholdende og Venstre er mindre begejstrede, skriver Berlingske.