Lyt til artiklen:

Bredal og Bogballe fusionerer

00:00
Hastighed: ???x
01:33

Abonnementsartikel

Bogballes ejer, Erhvervsinvest, har købt konkurrenten Bredal og vil lægge selskaberne sammen.

Efter flere end 30 år i spidsen for familievirksomheden Bredal har Anders Bull Jensen og Torben Sørensen takket ja til at sælge virksomheden til kapitalfonden Erhvervsinvest.

Det fortæller Erhvervsinvest i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I en fælles udtalelse lyder det fra Anders Bull Jensen og Torben Sørensen:

- Bogballe og Bredal er et godt match og vi har set meget frem til sammenlægningen. Vi har altid være gode kollegaer og har stor respekt for Bogballes udvikling og produkter. At virksomhederne nu lægges sammen, tror vi på mange måder bliver givtigt. Vi er stolte og taknemmelige over alle de dygtige medarbejdere, som har bidraget positivt til at bringe Bredal hertil. Det har nu muliggjort starten på en ny og spændende rejse, lyder det fra de to, der fortsætter deres virke i det nye selskab og bliver aktionærer i samme.

Hos Bogballe er man også begejstrede over dagens store nyhed i gødningsspreder-branchen.

- I en årrække har landbruget oplevet en stigende digitalisering af landbrugsmaskiner, her vil Bredal og Bogballe f.eks. sammen kunne videreudvikle på produktprogrammerne, så begge brands forsat vil være de førende producenter af unikke mineralgødningsspredere til præcisionslandbrug, siger Henning Troelsen, der er administrerende direktør for Bogballe.

Bogballe har siden august 2017 været ejet af Erhvervsinvest. I 2022-regnskabet præstede Bogballe et driftsresultat på 119 millioner kroner, mens Bredal i samme periode lavede 20 millioner kroner.