Lyt til artiklen:

Ny opdateret Puma 4.0 fra AVR

00:00
Hastighed: ???x
02:02

Abonnementsartikel

AVR opdatere Puma 4.0 til sæson 2023 på især komfort siden med flere løsninger.

Puma 4.0 har AVR leveret i forskellige opdateringer til 2023.

Opdateringen giver mere komfort for føreren: Styringen fungerer godt under alle omstændigheder - også i tilfælde af sprøjtespor, på skrånende terræn - hvilket betyder, at manuel indgriben ikke længere er nødvendig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En mere præcis kontrol forbedrer også høstkvaliteten. En kartoffeloptagers ydeevne er i høj grad bestemt af en nøjagtig optagerdybde. Høsten bør ikke være for dyb, og den bør heller ikke være for lav. Jo mindre jord der kommer ind i optageren, jo mindre forarbejdning kræves der, skriver AVR i en pressemeddelelse.

Det betyder mindre belastning af maskinen, hvilket resulterer i en højere høsthastighed, mindre slid og et lavere brændstofforbrug.

Også ved højere hastigheder forbliver styringen - og som konsekvens hele maskinen - bemærkelsesværdigt stabil.

Det er nu også muligt at vende retningen af gravebanen. Dette gør det muligt hurtigt at afhjælpe eventuelle blokeringer i graveenheden eller undgå tab af kartofler mellem sigte- og gravebanen, når rotationsretningen for sigtebanekredsløbet vendes.

For at undgå, at jord klæber til rullen over pintle-båndet under tungere høstforhold, fås nu en PUR-skraber, som holder rullen ren. Dette forhindrer tab af kartofler og generel slitage på pintle-båndet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Med brændstofpriserne på et rekordhøjt niveau vil vi også gerne understrege, at Pumas brændstofforbrug er meget lavt takket være en effektiv Volvo-motor, et gennemtænkt hydrauliksystem, en letvægtskonstruktion og store dækstørrelser, skriver AVR.

Dette er især tilfældet, når det er muligt at høste ved lavere hastigheder (1.250 rpm). Hvis man for eksempel ser på det gennemsnitlige forbrug pr. motortime (dvs. det er ikke kun høsttimer) for alle tilsluttede Puma 4.0'ere, er 27,6 l/t gennemsnittet for høstsæsonen 2022.