Lyt til artiklen:

Tyve løb med Kurts rendegraver - Facebook fik den hjem dagen efter

00:00
Hastighed: ???x
02:31

I Fredbjerg ved Farsø driver Kurt Hastrup og hans kone Helle et landbrug med 370 malkekøer. Pa sådan en bedrift er en rendegraver til at læsse foder en uundværlig maskine, og derfor var ærgrelsen også stor, da tyve løb med rendegraveren tidlig mandag morgen den 13. marts.

- Vi tror, eller vi er ret sikre på, at det var klokken 04:30, for vores ansatte havde hørt noget kørsel omkring os, mens de malkede. Men de troede, det var biogasanlægget, der hentede gylle hos os, fortæller Kurt Hastrup til Maskinbladet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Han kunne desuden se, at tyvene også havde forsøgt at stjæle fodertraktoren, idet den var spændt fra.

- Men de må have vurderet, at rendegraveren var mere værd, og det er den også, konstaterer han.

De anmeldte sagen til politiet, og samtidig lavede deres svigerdatter, Anja Hastrup, også et opslag på Facebook. Et opslag, der skulle vise sig at være en rigtig god idé.

Tip samme aften

- Jeg havde et indtryk af, at opslaget nok ikke ville hjælpe. Men det kunne heller ikke skade. Men allerede om aftenen var der en, der havde set rendegraveren køre gennem en lille by i nærheden, og det fortalte vi så politiet, fortæller Kurt Hastrup.

Men skæbnen ville, at opslaget skulle hjælpe mere i sagen. For dagen efter havde en ven af familien, der arbejder for Kurt og Helles søn, set opslaget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Han var færdig med noget markarbejde og havde besluttet sig for at køre forbi bageren efter kage til frokosten. Og så så han, at en vognmand var ved at spænde den fast på en gardintrailer ti kilometer fra os, siger Kurt Hastrup.

Derfor kørte parrets søn afsted mod rastepladsen og tilkaldte politiet. På rastepladsen fik de forklaret en noget befippet polsk vognmand, at han ikke skulle køre videre.

- Det tog han helt roligt. Han har nok bare haft en opgave, siger Kurt, Hastrup, der selv ankom til rastepladsen lige efter politiet.

Endnu stjålen maskine

Da politiet ankom og undersøgte traileren fandt de også en stjålet traktor spændt fast.

- Og chaufføren samarbejdede og viste de papirer, han havde, og tilbød også, at han ville læsse den af hos os, hvis vi havde en rampe. Det havde vi ikke, men han var ligeså ked af det som os andre, siger Kurt Hastrup.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han glæder sig over, at opslaget hjalp rendegraveren hjem allerede om aftenen dagen efter tyveriet, og at Facebookopslaget nåede ud til så mange, der hjalp.