Lyt til artiklen:

Noteringen rykker 20 øre op efter tre ugers stilstand

00:00
Hastighed: ???x
01:32

Mens vintervejret fortsat har godt fat i Danmark, så er der nu de første forårstegn for eksporten ud af Europa. Indkøberne i særligt Asien begynder at acceptere det højere prisniveau i Europa, og det er centralt for den danske notering, skriver Danish Crown i sin markedsberetning.

- Mange indkøbere i Asien sidder lige nu og ser deres lagere bliver mindre og mindre uge for uge. Derfor begynder de nu at melde sig på banen med ordrer. Hvor stort et ryk vi kommer til at se, kan vi ikke sige på nuværende tidspunkt, men vi har en stærk tro på, at vi er på vej tilbage mod en eksport til Asien på et mere normalt niveau, og det har enorm betydning for den danske notering, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør I Danish Crown.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

I Europa har efterspørgslen stabiliseret sig. De store stigninger i noteringerne er langt hen ad vejen ved at være accepteret af indkøberne, men det har betydet, at de arbejder med en meget kort horisont.

- Det er en lidt mærkelig situation, vi har i Europa. Alle er klar over, at tilførslerne af grise ikke kommer til at stige i de kommende måneder, men omvendt er forædlingsindustrien meget usikre på salget frem mod påske, fordi priserne på grisekød i supermarkederne er steget så kraftigt, som det er tilfældet. Derfor er vores salgspriser lige nu stabile i Europa, men det er meget usikkert, om der er plads til yderligere stigninger i frem mod påske, siger Mads Stougaard.