Lyt til artiklen:

Dansk Svineavl sagde også ja til sammenlægning

00:00
Hastighed: ???x
02:04

Abonnementsartikel

Dansk Svineavls årsmøde godkendte enstemmigt bestyrelsens forslag til vedtægtsændringer, som baner vejen for en sammenlægning med DanBred Opformering, der allerede havde sagt ja til forslaget på sit årsmøde .

Dansk Svineavl kan nu gå i gang med at sammenlægge foreningen med DanBred Opformering. Begge foreninger har på deres netop overståede årsmøder godkendt planen for en sammenlægning af de to foreninger.

Senest har Dansk Svineavls årsmøde enstemmigt godkendt et forslag fra bestyrelsen til ændring af vedtægterne, så sammenlægningen bliver mulig.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det betyder at vi nu kan gå i gang med at smelte de to foreninger sammen. DBO og DSA bliver til DanBred Avl og Opformering - DBAO, og formelt skal det endeligt godkendes på ekstraordinære generalforsamlinger i de to foreninger den 9. maj, fortæller Hans Aarestrup, direktør i Dansk Svineavl.

Tilnærmelsen mellem de to foreninger har været på vej siden 2018, og i Dansk Svineavls strategi er det desuden beskrevet, at foreningen skal nærme os et samarbejde med DanBred Opformering. Siden da har de to foreninger flirtet med hinanden, og med generalforsamlingsbeslutningerne, er der nu udstukket en færdig køreplan for en sammenlægning af de to foreninger

- Det er svært at finde punkter, hvor DSA og DBO ikke har samme mål. Vi ønsker begge gode vilkår for at kunne producere den bedste genetik til den danske producent. Samtidig må vi konstatere, at strukturudviklingen virkelig også har ramt især opformeringsleddet. Det er rettidig omhu at sammenlægge de to foreninger og fremadrettet tale med én stemme, sagde formand Claus Petersen blandt andet i sin beretning.

Kasper Panduro fra DanBred Opformering og Hans Aarestrup supplerer hinanden godt, så selv om tre medarbejdere bliver til to, er vi sikre på, at vi samlet set får et sekretariat, som fagligt, politisk og organisatorisk er stærkere end de var hver for sig, sagde Claus Petersen.

På Dansk Svineavls årsmøde var der i øvrigt genvalg til bestyrelsesmedlemmerne Claus Petersen, Jørgen Schulz og Christian Stokkendahl. Claus Petersen fortsætter som formand og Jørgen Schulz fortsætter som næstformand.