Tilføj til lytteliste
Tilføj til lytteliste
Tilføj til lytteliste
På lytteliste
Tilføj til lytteliste
Lyt til artiklen:
Ny tilgang til resistens mod insekticider
I mere end 70 år har man ved pesticidresistens været på jagt efter nye insekticider i et kapløb om at følge med skadegørerne.
Forskere fra University of Stirling foreslår en ny måde at imødekomme det, da man i stigende grad ser på skadedyrsbekæmpelse ved skift til biopesticider, der stammer fra naturlige organismer. Det skriver universitetet i en pressemeddelelse.
Udviklingen af resistens over for biopesticider har ifølge forskerne enorme konsekvenser for fødevaresikkerheden på verdensplan, efterhånden som den globale befolkning vokser.
I et forsøg på at løse udfordringerne har forskere taget fat i principper fra grundlæggende evolutionær økologisk videnskab og foreslået en ramme for praktisk at kunne håndtere risici ved udvikling af biopesticidresistens.
Tiltag til forebyggelse
De foreslår, at landmænd kan hjælpe med at håndtere resistensrisici ved at så flere forskellige afgrøder og bruge flere biopesticider.
Forskere fra Stirlings fakultet for naturvidenskab, der arbejdede sammen med kolleger ved Göteborgs Universitet og São Paulo State University, sammenholdt eksisterende biopesticidforskning og argumenterede for, at resistensudvikling allerede forekommer og sandsynligvis vil blive udbredt, da brugen af biopesticider fortsætter med at stige.
- Folk tror, fordi biopesticider er afledt af naturlige kilder, at det vil være sværere for skadedyr at udvikle resistens, men vi skal stadig være bekymret for skadedyrsresistens over for disse nye midler, siger Dr. Matthew Tinsley, der er lektor ved Biological and Environmental Sciences ved University of Stirling, og fortsætter:
- Det tager fem til ti år at udvikle biopesticider, så hvis vi venter med at handle, vil vi miste disse nye midler, fordi skadedyr allerede vil have udviklet sig.
Undersøgelsen er blevet finansieret af et fælles internationalt partnerskab fra Newton Fund mellem Biotechnology and Biological Sciences Research Council (BBSRC) i Storbritannien og São Paulo Research Foundation (FAPESP) i Brasilien sammen med det svenske forskningsråd (Vetenskapsrådet).