Lyt til artiklen:

Legater på 15.000 kroner skal lokke flere til erhvervsuddannelser

00:00
Hastighed: ???x
01:28

Mathias Kristensen fra maskinhandler Kragmann A/S i Middelfart har netop modtaget Sydbank Fondens lærlingelegat på 15.000 kroner. Fonden ønsker nemlig at hædre landets mange dygtige lærlinge.

- Med lærlingelegatet ønsker vi at sætte fokus på en gruppe, som spiller en uhyre vigtig rolle i vores samfund. Det er en anerkendelse af lærlingens indsats både fagligt og socialt, og det skal give legatmodtageren mulighed for at blive endnu dygtigere til det, vedkommende allerede er god til, siger Claus Lage, der er erhvervsdirektør i Sydbank Kolding i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lærlingene skal bruge pengene fra legatet til noget, der har relation til deres fag. Det kan eksempelvis være til at videreuddanne eller opkvalificere sig.

Kverneland ansætter flere lærlinge end tidligere

Se også:

Kverneland ansætter flere lærlinge end tidligere

Passion for maskiner

Mathias Kristensen er 21 år gammel og fra Otterup, og han er netop blevet færdig som landbrugsmaskinmekaniker. Han er meget begejstret for sit legat på 15.000 kroner.

- Jeg har altid haft en stor passion for maskiner, og jeg er rigtig glad for mit arbejde og mine gode kolleger her hos Kragmann, siger Mathias Kristensen.

Jesper Kragmann, der er direktør i praktikvirksomheden, beskriver Mathias Kristensen som en faglig og social gevinst og som en, der brænder for sit fag.