Abonnementsartikel

Stroco-Agro har startet importen af tyske sprøjter, der rummer flere specialiteter

De tyske Inuma Marathon trailersprøjter og den selvkørende Leeb PT 230 sprøjte kommer i produktkataloget hos Stroco-Agro. Virksomheden har nemlig valgt at starte importen af sprøjterne i Danmark.

Inuma-sprøjten kan fås med en tankkapacitet fra 8.000 til 14.000 liter, mens den selvkørende Leeb har et tankindhold på 8.000 liter. Begge modeller er udstyret til at kunne køre med flydende gødning.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Inuma-sprøjterne er alle udstyret med bogieaksler og kan leveres med bombredder på op til 40 meter, og der er mulighed for at få ekstra led på bommene for at få forskellige arbejdsbredder.

Den selvkørende Leeb-sprøjter har en 230 hestekræfters stor motor, og den kan ligesom trailersprøjterne køre med bomme på op til 40 meter i bredden.

Dyseskift fra kabinen

Både Inuma- og Leeb-sprøjterne er udstyret et cirkulationssystem i bommen, hvor luftstyrede ventiler styrer alle funktionerne.

- I Tyskland er alle traktorer som bekendt udstyret med kompressor til luftbremser, og det giver "gratis" luft til rådighed til styringen af luftfunktionerne.

- Hvis man ikke har en kompressor monteret på sin traktor, kan der uden problemer monteres en hydraulisk kompressor på Inuma-sprøjten, forklarer Arne Gejl.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Som noget lidt specielt kan både Inuma og Leeb-sprøjterne udstyres med Vario-Select dysestyring.

Det betyder, at sprøjten kan fås med op til fire dyser, som chaufføren kan skifte individuelt med inde fra kabinen takket være luftstyringen.

- Systemet giver også mulighed fora at man kan arbejde med flere dyser åbnet samtidig. Dette kan være aktuelt ved skift fra lav hastighed på vej op ad en bakketop og høj hastighed på flad mark hvor dysetrykket så vil stige, vurderer Arne Gejl.