Abonnementsartikel

Det er vigtigt at du går alle dine rutiner igennem om udleveringen af svin. Lav nogle faste rutiner, som alle på ejendommen kender

PED og afrikansk svinepest har, med god grund, fyldt meget i landbrugsmedierne. Det er uhyggelige sygdomme, som vil medføre fatale konsekvenser for svineproduktionen i Danmark, hvis de kommer til landet. I kølvandet på denne diskussion følger naturligvis overvejelser om, hvordan du bedst beskytter din svineproduktion mod uønskede sygdomme. Her er blandt andet smittebeskyttelsen ved udlevering af svin afgørende, da lastbilerne, som afhenter grise til eksport, kan bære uønsket smitte med. Små fejl i forbindelse med udlevering, uhensigtsmæssig indretning af udleveringsfaciliteter eller utilstrækkelig rengøring, vask og desinfektion af udleveringsfaciliteter kan være altafgørende.

De besætninger, som ikke udleverer svin direkte til eksport, må dog heller ikke slække på smittebeskyttelsen ved udlevering. Det er vigtigt i alle danske besætninger, da den livlige transport af svin internt i Danmark, enten imellem besætninger eller til slagterierne, gør at alle besætninger er forbundet direkte eller indirekte gennem transportørerne.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få adgang til alle artikler på Maskinbladet.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.