Lyt til artiklen:

Maskinstation efter snerydning hele natten: - Det ser ud til vi skal afsted igen

00:00
Hastighed: ???x
01:41

Midt på formiddagen vendte de fire plove fra Thyholm Maskinstation hjem. Siden klokken to i nat har de arbejdet med at rydde vejene på Thyholm og ved Struer. Og ifølge ejeren af maskinstationen, så er arbejdet ikke slut endnu.

- Lige nu sner og blæser det kraftigt, så jeg tror helt sikkert, vi skal afsted igen. Det blæser omkring 15 sekundmeter lige nu, kan jeg se på min mølle, siger Rene Espesen, der ejer Thyholm Maskinstation til Maskinbladet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Rene Espesen forventer, at sneplovene skal ud og køre igen i dag. (Foto: Thyholm Maskinstation)

Han fortæller, at jo længere nord på man kommer, jo mere sne og snefygning er der.

DMI varsler om et hårdt vejrdøgn - især for den nordlige og centrale del af Jylland.

- I løbet af tirsdagen går vinden om i nord, og det er først om eftermiddagen, at snevejret ophører. De samlede snemængder ventes at nå om mellem 15 og 30 centimeter, men lokalt kan der måske komme 30-40 centimeter. Så der kommer en del sne som vinden kan kaste rundt med og danner snedriver af, skriver DMIs vagthavende meteorologer Jesper Eriksen og Anesten Devasakaya på DMIs hjemmeside.

rich-media-3
DMI venter snestorm i de orange området. I de blå områder er der risiko for snestorm. (Kort: DMI)

Hos Thyholm Maskinstation er både Rene Espesen og hans medarbejdere klar til at tage endnu en tur med sneplovene. De har en Case IH Puma 170 CVX, en Case IH Puma 185 CVX, en Case IH Puma 240 CVX og en New Holland T7 315 spændt for plovene.

- Lige nu står vi standby. Det er begyndt at fyge. Hvis det bliver ved sådan her, så skal vi snart afsted igen, siger maskinstationsejeren.