I de senere år er der gennemført en række forsøg med dyrkning af hamp for at undersøge hampens potentiale som proteinkilde.

Interessen for hampefrø skyldes hampefrøenes og -kagens høje indhold af aminosyrerne methionin, cystin, threonin, lysin med flere. Hampefrø udgør dermed en potentiel højværdi-proteinkilde for især svin og fjerkræ. Dertil kommer, at hampeolien indeholder høje andele af højværdi-fedtsyrer, som omega 3 og 6, som gør olien interessant til human ernæring.

Få adgang til hele artiklen

Prøv første måned for kun 1 kr. og få ubegrænset adgang til alt indhold på Maskinbladet.dk*
Få adgang nu
Allerede abonnent?
* Efter første måned fortsætter abonnementet automatisk til normalpris - 179 kr. pr. md inkl. moms.
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.