Lyt til artiklen:

Fasterholt leverer maskine nummer 10.000

00:00
Hastighed: ???x
04:44

Fasterholt A/S har leveret maskine nummer 10.000. Maskinen er solgt af Herbog Smede- og Maskinforretning til Axel Månsson, hvor den bliver Fasterholt nummer 93. Det skriver Fasterholt i en pressemeddelelse.

Leveringen af vandingsmaskine nummer 10.000 blev markeret med et jubilæum hos en af maskinproducentens trofaste kunder, hvor både producent, forhandler og køber var samlet for at markere, at det var en dag lidt ud over det sædvanlige.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det var nemlig en stor dag for den familieejede virksomhed ved Brande, hvor Rikke Kjær Pedersen forrige år overtog posten som direktør.

- Maskine nummer 10.000 er et stort skridt for os. Det hele begyndte med, at min bedstefar ombyggede en gammel grå Ferguson til en vandingsmaskine i 1975 og tog sin prototype med på dyrskue og kom hjem med 200 ordrer på den selvkørende vandingsmaskine, siger hun.

Hun fortæller, at gennem tiden har de haft fokus på, at maskinerne skulle holde i mange år, og derfor forsøger virksomheden hele tiden at fremtidssikre produktionen.

- Meget vand er gået gennem slangerne siden dyrskuet i 1975, og derfor er vi enormt stolte af, at vi her 9.999 maskiner senere kan markere, at vi har formået at holde os relevante for selv de fremmeste landmænd, fortæller Rikke Kjær Pedersen.

Nummer 10.000 blev fremvist på Agromek forud for levering til Axel Månsson.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Maskine nr. 10.000 på Agromek giver stolthed

Se også:

Maskine nr. 10.000 på Agromek giver stolthed

Jubilæet blev fejret ved Danmarks største producent af økologiske grøntsager og æg, Axel Månsson, der har fået tilpasset maskinens slangelængde og ekstraudstyr til deres specifikke behov til vandingsmaskiner. Og hos den økologiske grøntsagsproducent er det ikke tilfældigt, at valget blev en Fasterholtmaskine.

- Vi har haft Fasterholts vandingsmaskiner siden 1977. Vi har over 90 af deres selvkørende vandingsmaskiner stående, fordi de passer til vores behov. Vi er vant til at flytte dem, og vi ved, at vi kan stole på maskinerne. Driftsikkerhed er afgørende for os, og deres maskiner er stabile, og så kan vi altid regne med god service på dem, fortæller Jonas Lauth Pedersen, der er drift- og produktionschef hos Axel Månsson.

Axel Månsson driver omkring 1900 hektar jord og med en stor del specialafgrøder som kål og salater, er vanding et centralt værktøj i produktionen. Deres moderne produktion gør, at deres leverandører hele tiden skal udvikle sig og holde deres produkter relevante over tid.

- Vi arbejder aktivt med FN's 17 verdensmål, hvor vi blandt andet fokuserer på at kontrollere og reducere vores vandforbrug. Her har Fasterholt bidraget ved at være med til at implementere muligheden for GPS-styring og præcisionsvandingssystemer, såsom deres 'Raindancer'-system. For os er det vigtigt, at de hele tiden udvikler sig. Og det formår de, og vi mærker gennem vores dialog med dem, at de følger med tiden og er gode til at lytte til vores behov, fortæller Jonas Lauth Pedersen.

Lokale virksomheder støtter hinanden

Jubilæums-maskinen blev leveret til Axel Månsson af Herborg Smede- og Maskinforretning A/S, hvor direktør Keld Andersen solgte sin første Fasterholtmaskine til grøntsagsproducenten i 2013. Også hos forhandleren er der stolthed at spore over det lokale jubilæum.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg har selv handlet med Axel Månsson siden 2004, og i den tid har vi leveret 59 Fasterholt-vandingsmaskiner til dem. Deres maskiner, de virker bare, og nu er de nærmest blevet synonym med vandingsmaskiner herhjemme. Og så er de holdbare og har ikke det store eftermarkedsbehov. Selv deres brugte maskiner holder prisen rigtig godt, fortæller Keld Andersen, der er direktør i Herborg Maskinforretning og fortsætter:

- Det er et specielt jubilæum, hvor vi har mulighed for at markere et godt samarbejde blandt tre stærke lokale virksomheder. Vi har altid arbejdet meget med vanding hos os, og de er også superprofessionelle til at arbejde med vanding hos Axel Månsson. Fasterholt formår at følge med og levere maskiner, der passer til et moderne behov.

Produktionen af maskine nummer 10.000 har man kunne følge tæt på Fasterholts Facebook-side, opslag om delprocesserne i alt fra tegning af maskinen til svejsning af tromlen er blevet delt.

Maskinfabrik producerer maskine nummer 10.000

Se også:

Maskinfabrik producerer maskine nummer 10.000

- Vi vil gerne tage vores kunder med på rejsen, når der sker noget stort. Vi er så stolte over, at vi har skabt en arbejdsplads, der har kunne levere højkvalitets-vandingsmaskiner til de danske landmænd siden 1975 og i dag også når ud over landets grænser. Det er en kompleks opgave med mange delprocesser, når vi producerer vandingsmaskiner. Det vil vi gerne vise. Vi kærer os om hvert enkelt produktionsled og har derfor set maskine nummer 10.000 som en kærkommen lejlighed til at gøre noget særligt ud af hele situationen, siger Rikke Kjær Pedersen.