Lyt til artiklen:

WHO har skærpet fokus på fugleinfluenza efter 11-årig piges død

00:00
Hastighed: ???x
01:28

Abonnementsartikel

Fra Verdenssundhedsorganisationen (WHO) bliver der lige nu holdt et vågent øje med fugleinfluenza efter flere tilfælde med mennesker.

To personer i samme familie er blevet smittet med H5N1, der også bliver kaldt fugleinfluenza.

Familien kommer fra Cambodia, og den ene smittede er en 11-årig pige. Den anden er hendes far. Den 11-årige pige er død som følge af at være blevet smittet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Ifølge TV 2 kommer oplysningerne fra landets sundhedsminister, Mam Bunheng.

De to smittetilfælde har fået WHO til på globalt plan at øge deres fokus på, om fugleinfluenza kan smitte fra menneske til menneske.

- Den globale H5N1-situation er bekymrende på grund af den udbredte smitte af virusset i fugle rundt om i verden samt det stigende antal tilfælde i pattedyr, inklusive mennesker. WHO tager risikoen fra denne virus seriøst og opfordrer til en højnet årvågenhed fra alle lande, siger Sylvie Briand, der er direktør for WHO's afdeling for pandemi og epidemiske sygdomme ifølge ritzau.

Fugleinfluenza smitter spanske mink

Se også:

Fugleinfluenza smitter spanske mink

Ifølge Statens Serum Institut smitter fugleinfluenza normalt ikke til mennesker. I sjældne tilfælde er der dog påvist sygdom hos mennesker, der har haft tæt kontakt til fugle.

Der er aldrig blevet konstateret smittet med højpatogen fugleinfluenza H5N1 fra et menneske til et andet. Derfor bliver det nu undersøgt, om den cambodiske far er blevet smittet af sin datter eller af en inficeret fugl.