Lyt til artiklen:

Den russiske invasion udfordrer Lely

00:00
Hastighed: ???x
03:17

Lely har fremlagt sit årsresultat for 2022 med en samlet omsætning på 702 millioner euro - mod 611 millioner euro i 2021.

- Resultatet er mindre end forventet. Årets udfordringer taget i betragtning - såsom driftsophør i Rusland, covid-19 og mangel på komponenter - er resultatet godt. Væksten i omsætning sikrer, at Lely fortsat kan investere i kvalitet og overholdelse af stadig flere love og regler på verdensbasis, skriver Lely i en pressemeddelelse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Lely fortsætter med at investere i langsigtet bæredygtig innovation for mælkeproducenter. Cirka otte procent af den samlede omsætning investeres i forskning og udvikling af nye innovationer til fremtidens bedrift.

Stigende global efterspørgsel på robotter

André van Troost, CEO for Lely udtaler:

- Den globale efterspørgsel på mælkeprodukter forventes at stige frem til 2030 med en gennemsnitlig årlig vækst på tre procent. Kravet til, at mælkeproducenterne samtidig producerer mere effektivt og bæredygtigt, har ført til en stigende efterspørgsel på Lelys robotter. Men sidste år bød også på adskillige udfordringer. Efter stagnationen i vores omsætning i 2021 kan vi være tilfredse med den vækst, vi under udfordrende omstændigheder har opnået i 2022. Blandt kunderne oplever vi stor tilfredshed. Men det er ofte svært for dem at håndtere længere leveringstider på nye produkter, siger André van Troost, CEO.

- I 2022 øgede vi ikke kun omsætningen, men også vores personalestab. I hele verden har Lely fået nye talentfulde medarbejdere, som kan vokse med os i de kommende år. Desuden har vi åbnet flere nye produktionssteder som f.eks. Lely Park i Pella (USA), ligesom vi har udvidet Lely Campus i Maassluis (Holland). Det har øget vores produktionskapacitet, så vi fortsat kan imødekomme den stigende efterspørgsel på robotter, siger han.

30 år med automatisk malkning

Med Lely Astronaut, lancerede virksomheden en ny generation af foderindskubberen Juno og vandt adskillige priser for deres seneste innovationer, såsom Lely Sphere og Lely Exos.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Ud over den løbende udvikling af vores eksisterende produktportefølje, oplever vi en fin modtagelse af vores nye softwareplatform Lely Horizon, som omdanner data fra vores robotter til råd om optimal drift. Siden indførelsen i 2020 er omkring 85 procent af vores kunder gået over til dette system, siger han.

Udsigt for 2023

- Vi har igen godt med ordrer her i begyndelsen af 2023. Lely forventer derfor en god salgsvækst. Men den fortsat usikre situation i forhold til komponenter kan påvirke årsresultatet. 2023 er også året for Lelys 75 års jubilæum: En milepæl, som vi fejrer i juni 2023. Ved den lejlighed præsenterer Lely sin nye vision for fremtidens bedrift, fortæller André van Troost, CEO.