Abonnementsartikel

LMB er i samarbejde med Stroco-Agro taget på en flere ugers demotour rundt i landet med den nye Xerion 3800 og en Horsch Tiger stubharve på fire meter

De næste otte til ni uger vil et eksemplar af en Xerion 3800Trac VC sammen med en bugseret Horsch Tiger-harve på fire meter køre landet rundt. Det sker som en led i en demotour, der skal få landmænd til få øjnene op for den lidt specielle traktor.

Touren starter i det midtjyske og bevæger sig over Århus, Djursland til Nordjylland, hvorefter turen igen går langs den vestlige del af Jylland. Derefter går turen til Sønderjylland, Fyn og Sjælland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi vil gerne vise nogle af de facetter, som Xerion-traktoren har, som man ikke ser ved andre stortraktorer. Det gælder blandt andet den gode vægtfordeling, der er 53 procent for og 47 procent bag, og muligheden for at køre i krabbestyring, fortæller Morten Nørtoft Jørgensen, LMB Danmark.

Effekten af at kunne køre i krabbestyring er også en fordel, når vi bearbejder jorden, og ikke bare når vi skal skåne græsset. Det kommer vi til at vise undervejs rundt i landet, fortsætter Morten Nørtoft Jørgensen.

Ikke kun bælter

Stroco-Agro, der er den danske importør af Horsch-redskaber stiller den fire meter brede Tiger MT-harve til rådighed. Og med en arbejdsdybde på omkring 20 centimeter, skal den nok belaste den 379 hestekræfters (maks. effekt) store traktor, lover Morten Nørtoft Jørgensen.

- Redskaber fra Horsch bliver ofte sat i forbindelse med en bæltetraktor. Men med vores demosæt viser Stroco-Agro, at en traktor med traditionel hjulmontering også kan trække Horsch-redskaberne, forklarer Morten Nørtoft Jørgensen om grundlaget for samarbejdet mellem Stroco-Agro og LMB Danmark.

Det er planen, at traktor og harve vil komme forbi de steder, hvor der er ønske om få sættet prøvet af. Man kan enten kontakte sin lokale Class-forhandler eller tilmelde sig på Stroco-Agros hjemmeside.