Lyt til artiklen:

EU-garanti kan sikre billigere lån til økologer

00:00
Hastighed: ???x
01:20

Som, et af de første pengeinstitutter herhjemme kan Merkur Andelskasse tilbyde sine erhvervskunder et lån med garantiordningen InvestEU i ryggen. Garantien er øremærket små og mellemstore virksomheder og projekter, der bidrager til mere bæredygtigt, grøn omstilling og social ansvarlighed. Det skriver banken i en pressemeddelelse

Pengene skal blandt andet tilgodese projekter i landdistrikter, hvor finansiering kan være svær at få. Aftalen indebærer en garantiaftale på cirka 111 millioner kroner, som gør det muligt for Merkur at stille finansiering til rådighed for SMV´er for 160 millioner kroner på attraktive vilkår.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kan komme økologiske landmænd til gode

Til Økologisk Nu fortæller Mikkel Palsby, som er økonomidirektør i Merkur Andelskasse, at garantien - og de attraktive vilkår, kan komme økologiske landmænd til gode.

- Garantien betyder, at vi har mulighed for at reducere renten, så kunderne får et billigere lån, siger Mikkel Palsby, til mediet.

Han forklarer at det blandet andet bliver muligt at låne penge til omlægning af konventionelle landbrug og til forskellige klimatiltag på bedriften.