Lyt til artiklen:

Frifindelse af Fogde underkender minkberetning

00:00
Hastighed: ???x
01:53

Fredag vendte rigspolitichef Thorkild Fogde tilbage i tjeneste, efter at have været hjemsendt og fritaget for tjeneste indtil et tjenstligt forhør kunne afklare hans rolle i minkskandalen.

Og netop det tjenstlige forhør af rigspolitichefen får nu flere jurister til at undre sig. Det skriver Information

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Til avisen kalder Jørn Vestergaard, som er professor emeritus i strafferet på Københavns Universitet, Jens Elo Rytter, professor i forfatningsret på Københavns Universitet og Louise Halleskov, som er professor i offentlig ret på Aarhus Universitet, forhørsledelsens afgørelse for både interessant og opsigtsvækkende.

De peger på, at forhørsledelsen på centrale punkter er lodret uenig med minkkommissionen. For overordnet set konkluderer forhørsledelsen, at rigspolitichefen "ikke har begået nogen tjenesteforseelser".

Det er i sig selv modstående til Minkkommissionen, der konkluderede at Thorkild Fogde havde begået "tjenesteforseelser af en sådan grovhed", at det offentlige kunne drage ham til ansvar, som det hed i beretningen.

Rigspolitichef Thorkild Fogde er tilbage efter minkforhør

Se også:

Rigspolitichef Thorkild Fogde er tilbage efter minkforhør

Ikke en instruks

Uenighederne mellem forhørsledelsen og Minkkommissionen stopper dog ikke der. For mens kommissionen vurderede, at Mette Frederiksen på pressemødet den 4. november 2020 gav en instruks i juridisk forstand, så kommer forhørsledelsen med tidligere højesteretspræsident Thomas Rørdam i spidsen frem til det stik modsatte.

- Efter forhørsledelsens opfattelse kan udmeldingerne på pressemødet den 4. november 2020 klokken 16.00 og de efterfølgende pressemeddelelser ikke retligt karakteriseres som en instruks til blandt andre Rigspolitiet om straks at igangsætte og gennemføre aflivning af alle mink, skriver forhørsledelsen ifølge Information og tilføjer, at den anser pressemødet som en overordnet orientering af danskerne.

Rigspolitichef sendt hjem og fritaget for tjeneste

Se også:

Rigspolitichef sendt hjem og fritaget for tjeneste