Abonnementsartikel

Et projekt med slagtekalve, der følges fra fødsel til slagt, viser, at kalvens tilvækst, form og fedme påvirkes af kalvens tidlige liv hos kalveleverandøren, mens sygdomme som leverbylder viser sig at hænge sammen med forhold i slagtekalvebesætningen

Som slagtekalveproducent er man interesseret i at modtage sunde og robuste kalve fra sine kalveleverandører for at sikre en rentabel og effektiv produktion. Hos slagtekalveproducenterne er der imidlertid ofte en oplevelse af, at der er forskel på, hvordan kalve fra forskellige kalveleverandører klarer sig i produktionen både med hensyn til sygdomsforekomst og produktivitet.

På baggrund af det er der i perioden fra 2010 til 2013 indsamlet data på 3.291 tyrekalve slagtet under konceptet Dansk Kalv. Kalvene er fulgt med registreringer fra fødsel til slagtning for at undersøge, om der er forskel på nettotilvækst, slagteresultater, leverbylder og øvrige slagtefund, alt efter hvilken kalveleverandør kalven oprindeligt kommer fra. Kalvene kommer fra 66 forskellige kalveleverandører og er leveret til slagtning fra 18 kalveproducenter.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.