Lyt til artiklen:

Noteringen stiger endelig efter nedgang og stilstand i syv uger

00:00
Hastighed: ???x
01:26

Det europæiske marked for grisekød begynder nu at flytte sig. Det er det lavere udbud, der løfter priserne, men slet ikke i det tempo, som priserne på levende grise er steget i blandt andet Tyskland de seneste uger, skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

- Indkøberne på tværs af Europa ved godt, at priserne skal markant op, men de kæmper for at holde stigningerne nede. Det kan de i en vis udstrækning lykkes med, fordi efterspørgslen ikke er markant større end udbuddet, men med faldende frostlagre i blandt andet Tyskland, så ved de godt, at der er et skifte på vej, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mens priserne på fersk kød stiger, så har priserne på eksport af frosne varer ud af Europa ikke ændret sig. Kunderne i Asien har svært ved at forholde sig til de stigende priser i Europa, fordi de selv står med relativt store lagre lige nu. Derfor er eksporten fortsat på et lavt niveau.

- Det er ikke første gang, at vi står i den her situation, så vi fokuserer på opgaven. Det kræver en del forhandling og i sidste ende afgøres det af, hvornår de har brug for varer. Lige nu handicapper den lave ordreindgang fra højprismarkederne os, fordi vi i stedet skal sælge eksempelvis brystflæsk i Europa til lavere priser, end det vi normalt henter udenfor Europa, siger Mads Stougaard.