Lyt til artiklen:

Erfaren profil er ny formand for Sejet Planteforædling

00:00
Hastighed: ???x
02:02

DLG´s forædlingsselskab Sejet Planteforædling får en erfaren herre som bestyrelsesformand. Det skriver DLG i en pressemeddelelse. Der er tale om den tidligere administrerende direktør for DLF Seeds Truels Damsgaard, der afløser Bent Nissen, der har ønsket at stoppe som formand for at fokusere på sit job som CEO i DLG's tyske grovvareforretning, HaGe.

Damsgaard trådte i oktober tilbage i DLF Seeds, efter 16 år som administrerende direktør. Det er da også netop erfaringerne fra dét job der gør Truels Damsgaard til den rette mand på bestyrelsesformandsposten i Sejet Planteforædling, lyder det fra Kristian Hundebøll, Group CEO i DLG:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er ingen tvivl om, at Truels har kompetencerne og indsigten til at løfte opgaven som formand. Han har stået i spidsen for en imponerende udvikling i DLF, og jeg er sikker på, at han i samarbejde med ledelsen kan være med til at drive vækst og udvikling i Sejet Planteforædling, siger Kristian Hundebøll.

Store skiftedag i toppen hos DLF

Se også:

Store skiftedag i toppen hos DLF

Sejet Planteforædling har siden 1947 skabt nye og forbedrede sorter, som er tilpasset nutidens krav, og som kommer landbruget og planteavlerne til gode. Det er i dag en af Europas førende og mest moderne planteforædlingsvirksomheder med eget forædlingsprogram og et stort repræsentationsprogram i udlandet.

- Sejet Planteforædling er en interessant virksomhed, og det er en spændende opgave, jeg står overfor som bestyrelsesformand. Planteforædling kommer til at spille en endnu større rolle i fremtiden, hvor vi skal omstille landbruget i en bæredygtig retning, og det er en rejse, jeg ser frem til at være en del af, siger Truels Damsgaard.

Truels Damsgaard er uddannet fra Copenhagen Business School og har tilbragt størstedelen af sin karriere i DLF. Først som salgsdirektør og fra 2006 til 2022 som CEO. Han er gift og har to voksne børn. Foruden Sejet Planteforædling er han også bestyrelsesformand i DanBred.

Ny bestyrelsesformand hos Danbred

Se også:

Ny bestyrelsesformand hos Danbred