Abonnementsartikel

Optimal udnyttelse af afgrødernes naturlige samliv med arbuskulære mykorrhizasvampe kan øge afgrødernes vækst og tolerance over for sygdomme

Rødder af de fleste afgrøder (80-90 procent) danner under markforhold naturligt en gavnlig symbiose med arbuskulære mykorrhiza svampe (AMS). Symbiosen er en naturlig integreret del af planterødders funktion og påvirker planters vækst, optagelse af næringsstoffer og tolerance over for forskellige former for stress både i form af biotisk stress altså sygdomme og over for abiotisk stress som for eksempel tørke eller højt saltniveau.

Svampens sporer findes i alle naturlig jorde. Når en rod vokser forbi, spirer AM-svampesporen og koloniserer plantens rødder ved at vokse ind imellem og ind i plantens rodceller, hvor den udveksler næringsstoffer med planten.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.