Lyt til artiklen:

Alm. Brand fokuserer på nedlagte landbrug

00:00
Hastighed: ???x
03:15

Flere og flere landbrugsejendomme nedlægges i takt med, at erhvervet konsoliderer sig i større enheder. Nu får de ejere af nedlagte landbrug, som samtidig er kunder i en af de mere end 30 banker og sparekasser, der indgår i Alm. Brand Groups banksamarbejde, tilbudt rådgivning om og køb af forsikringer, der er målrettet netop dem og deres meget forskelligartede behov. Det skriver Alm. Brand i en pressemeddelelse.

Forsikringsmæssigt adskiller landbrugsbygninger sig fra traditionelle boligformer som villaer og parcelhuse, og derfor er det en god ide at få rådgivning fra specialister med indsigt i de særlige forhold, der gør sig gældende på landbrugsejendomme.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I efteråret lancerede Alm. Brand Group 'landbrugsforsikring' i banksamarbejdet - en mulighed, som opstod efter sammenlægningen af Alm. Brand og Codan sidste år. Alm. Brand-brandet er stærkt på alle dele af landbrugsmarkedet, mens Codan via Privatsikring og Erhvervssikring er stærk på bankassurance. Nu udvides landbrugsløsningen til også at omfatte kunder, der har søgt ud af byen og bor på et nedlagt landbrug.

Særlige forhold

Det anslås, at der i dag er et sted mellem 120.000 og 125.000 nedlagte landbrug i Danmark. På Sjælland har man set det største fald, hvor 29 procent. af alle landbrugsejendomme over en ti-årig periode (2011-2021) ikke længere har såkaldt landbrugspligt. Herefter kommer Midtjylland (24,3 procent) og Sydjylland (21,8 procent).

- Det er det tætte samarbejde mellem den enkelte pengeinstitutrådgiver og Alm. Brands landbrugsassurandør, der er afgørende for at spotte kundens behov rettidigt. Mange af vores assurandører og rådgivere har selv en baggrund i landbruget, og vi tilbyder derfor konkret rådgivning og individuelle løsninger med afsæt i egne erfaringer, siger Helle Kjærgaard, der er direktør for landbrug i Alm. Brand Group og tilføjer:

- Via det tætte samarbejde opnår vi mulighed for, at rådgiverne bringer os i spil i rette tid og på rette sted og på den rigtige måde.

Højt til himlen

Flere familier har valgt bylivet fra og søger mod mere luft, lys, fred og ro gennem købet af et nedlagt landbrug. For nogle af dem er det den forbedrede økonomi ved at købe en billigere og ofte langt større ejendom udenfor byen, der vægter højt. For andre er det ønsket om at bo flere generationer sammen, få mere luft og lys, muligheden for at dyrke lidt jord selv, det tætte naboskab eller at kunne pleje sin hobby i form af veteranbiler eller andet. At være tæt på naturen med højt til himlen og have lyst til at dyrke grøntsager og frugt til eget forbrug vægtes også højt af flere, der søger ud.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi ved præcis, hvilke risici denne gruppe af kunder har, og vi tager ud og besøger dem for at se, hvordan vi kan hjælpe dem bedst muligt med at forsikre blandt andet deres bygninger og det gode liv. Og vi har medarbejdere i både salg, kundeservice og skade-håndtering, der er dedikeret til at servicere denne kundegruppe, påpeger Helle Kjærgaard.