Lyt til artiklen:

Noteringen ligger stille - søerne stiger

00:00
Hastighed: ???x
02:08

Efter fire uger med fald ligger Danish Crowns notering for grisekød nu stille på 11,10 kroner pr. kilo.

Til sammenligning er er den tyske ISN notering nu på 15,50 kroner pr. kilogrisekød, og er senest steget med 60 øre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er dog udsigt til en bedring for de danske griseproducenter, for hvem bytteforholdet netop nu har nulpunkt på 15,35 kroner ifølge Landbrug & Fødevarer.

I markedsberetningen skriver slagteriet, der fornyligt annoncerede 150 fyringer, at: Ved indgangen til den sidste vintermåned er der udsigt til en bedre balance mellem udbud og efterspørgsel. En balance der opstår, fordi faldet i slagtninger nu begynder at slå igennem i Europa. Der er stigende priser på indkøb af grise til slagtning i mange lande, og det ser nu ud til at kunne løfte markedet.

- Der begynder at ske noget på priserne. Der er dog ingen tvivl om, at mange slagteriers økonomi er presset, for ingen øger deres produktion, og stort set alt bliver fortsat solgt ferskt i markedet. Det er et billede på en stor nervøsitet, men på den positive side betyder det, at priserne vil flytte sig relativt hurtigt, så snart efterspørgslen overstiger udbuddet, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Der er fortsat en lav eksport af frosne vare ud af Europa. Indkøberne i Asien følger dog de europæiske markeder tæt, så de vil typisk sidde klar til at lægge ordrer, når priserne flytter sig. På den korte bane sidder de dog usædvanligt stille, og det har skubbet til udbuddet af normalt eftertragtede varer som brystflæsk og nakker.

- Det er et meget mærkeligt marked, vi står i lige nu. Priserne ser ud til at have nået bunden, men det er svært at sige, hvornår stigningerne begynder at slå igennem for alvor. Typisk begynder priserne på grisekød at stige i slutningen af februar drevet af skiftet til forårs- og sommersortimentet i detailhandlen, men noget tyder på, at markedet i Tyskland i år forsøger at tage forskud på det skifte, siger Mads Stougaard.