Lyt til artiklen:

Professionsbachelorer i jordbrug vinder priser

00:00
Hastighed: ???x
01:39

Fagforeningen for Jordbrugsteknologer i Danmark (JID) har netop været på Erhvervsakademierne for at ønske de nyuddannede professionsbachelorer i jordbrug tillykke med deres uddannelse, og uddelte i den forbindelse "JID-prisen" for den originale opgave.

-Vores pris går ikke nødvendigvis til den opgave med den højeste karakter, siger Uffe Pilegaard Larsen, formand for JID, og tilføjer

Artiklen fortsætter efter annoncen

-Vi har valgt at lægge fokus på den kreative tilgang til et problem i stedet. Mange af de studerende arbejder med projekter og problemstillinger, der er aktuelle såsom ESG lovgivning, PFAS, biodiversitet, eller hvordan tech kan afhjælpe driften på et landbrug. Det er emner, hvor vi endnu ikke har et facit, som vi kan sætte to steger under. Her kan en innovativ tilgang være med til at generere helt ny indsigt, som kan komme samfundet til gode. Og når det gælder vores miljø og natur, står problemer der venter på løsninger disse dage i kø, siger han.

På Aarhus Erhvervsakademi var det Miriam Stupak Møller og Mia Gamsgaard prisen der modtog prisen for henholdsvis opgaverne "Udarbejdelse af den gode vandhåndteringsplan til håndtering af regnvand i lokalplaner" og "Naturen og de unges naturdannelse".

På UCL i Odense modtog Sveinur Magnusson prisen for opgaven "ESG og bebyggelse af en ny kostald".

rich-media-2
Sveinur Magnusson skrev opgave om ESG i forbindelse med en ny kostald. Foto: JID.

På Zealand i Slagelse modtog Jette Them Lilholt prisen for opgaven "Biostimulanter - til reducering af pesticider".

rich-media-3
Jette Them Lilholt skrev om biostimulanter. Foto: JID.