Lyt til artiklen:

FRDK ansætter pløjefri veteran

00:00
Hastighed: ???x
01:39

Abonnementsartikel

FRDK har ansat en af Danmarks mest erfarne rådgivere indenfor pløjefri dyrkning, Søren Søndergaard.

februar starter planteavlskonsulent Søren Søndergaard som faglig medarbejder hos FRDK. Hans primære arbejdsopgaver bliver indenfor foreningens medlemsshop med efterafgrøder. Her vil han hjælpe medlemmer med valg af blandinger, etablering med mere og give faglig sparring.

Søren Søndergaard var en af Danmarks første Pløjefri rådgivere tilbage i 2002 og er dermed en af de planteavlskonsulenter i landet, der har allermest erfaring indenfor området. Han var også med til at starte nogle af landets første pløjefri erfa-grupper op.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Søren Søndergaard er derfor et kendt ansigt i FRDK, hvor han også sad i bestyrelsen fra 2012 til 2020, og tilbage i 2020 deltog han i udarbejdelse af en rapport om pesticid-forbruget indenfor CA-systemet for FRDK.

- Jeg har haft mange gode oplevelser med FRDK, og jeg brænder stadig for arbejdet med den sunde jord, så hvis jeg kan hjælpe med det, så vil jeg selvfølgelig gerne det, siger rådgiveren, der egentlig var gået på pension.

Søren Søndergaard har 42 års erfaring som rådgiver og var ansat i Holstebro og Aulum, før han kom til Vestjysk Landboforening, hvor han var fra 1987 og helt frem til 2020.

Nu er der bud efter hans store viden om den sunde jord og de pløjefri dyrkningssystemer hos FRDK, som tidligere i år måtte sige farvel til deres faglige medarbejder.

Søren Søndergaard er ansat i en midlertidig freelance-stilling, indtil FRDK finder den helt rigtige profil til at varetage det faglige udviklingsarbejde med efterafgrøder og projektarbejde.