Lyt til artiklen:

Fælles biogasanlæg skal nedsætte landmænds klimaaftryk

00:00
Hastighed: ???x
01:14

Landmand Niels Bruun fra Djursland vil gerne sænke sit klimaaftryk, og han mener derfor, at et fælles biogasanlæg vil være en stor håndsrækning for både ham og andre landmænd.

- Hvis jeg kunne levere til et biogasanlæg, ville jeg få mere ud af min gødning. Jeg ville slippe for at have min gødning stakket på markerne, og jeg ville få mulighed for at nedsætte mit CO2-aftryk, som virkelig vil gavne mit klimaregnskab, siger Niels Bruun, som driver Drammelstrupgård I/S i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Landmændene på Djursland har brug for et fælles biogasanlæg

Se også:

Landmændene på Djursland har brug for et fælles biogasanlæg

Djursland Landboforening står bag en arbejdsgruppe af landmænd, som de sidste par år har arbejdet på at få et fælles biogasanlæg på Djursland. Niels Bruun er en af de mere end 100 landmænd, der har meldt sig som leverandør og modtager af biomasse.

- Der er ingen tvivl om, at vi som landmænd allerede bidrager til den grønne omstilling på bedriftsniveau, men hvis vi skal i mål med vores reduktioner, så har landbruget brug for større strukturelle ændringer - og her er biogas den eneste rigtige løsning, siger Hans Gæmelke, der er formand for Djursland Landboforening.