Lyt til artiklen:

Danish Crown: Slagterilukning kan være på vej

00:00
Hastighed: ???x
01:37

Lukninger af Danish Crown-fabrikker i Danmark, Tyskland og Kina kan være på vej. Det oplyser slagterikoncernens administrerende direktør Jais Valeur til Finans.

- Med det niveau af usikkerhed, vi har, kan jeg ikke udelukke, at det bliver nødvendigt at lukke et slagteri i Danmark. Det er ikke på tapetet lige nu, men hvis produktionen af grise falder mere, end vi budgetterer med, kan det blive nødvendigt. Vi laver de tilpasninger, der skal til - også når det er ubehageligt, siger han til Finans.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Produktionen af grise ventes i år at falde med omkring ni procent i Danmark.

100 medarbejdere skal fyres i Danmark

I går meddelte Danish Crown, at 150 af deres medarbejdere forventes at blive fyret som en del af virksomhedens spareplaner. En fyringsrunde, der især vil ramme i Danmark, hvor omkring 100 medarbejdere ventes at blive afskediget blandt funktionærerne.

Danish Crown fyrer 150

Se også:

Danish Crown fyrer 150

- Det er trist at skulle sige farvel til så mange dygtige medarbejdere, men vi har reelt ikke noget valg i den nuværende situation. Omkostninger, effektivitet og en stram forsyningskæde hele vejen fra landmanden ud til forbrugerne er helt centralt i det marked, vi står i lige nu. Derfor vil jeg også gerne understrege, at det ikke er den enkelte, der ikke har levet op til sit ansvar, men at det er den ekstraordinære situation, som vi står i, der desværre kræver en tilpasning af organisationen, sagde Jais Valeur i går i en pressemeddelelse.

Spareplanen indeholder flere andre tiltag og skal samlet set give besparelser på 400 millioner kroner på årsplan.