Pr. 1. maj går jeg på barsel, og det, betyder, at en anden skal stå ved roret på Hyo i det næste års tid.

Den nye redaktør i den periode bliver Finn Gade Knudsen, der kommer fra en stilling som underviser på Bygholm Landbrugsskole, hvor han blandt andet har undervist i økonomi og samfundsfag. Han er uddannet jordbrugsteknolog, og har flere års praktisk erfaring med pasning af svin.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det gennemgående tema i denne udgave af Hyo er gylle- og miljøteknologi, hvor vi kommer vidt omkring en række emner, der omhandler temaet i den ene eller anden forstand. Der kan blandt andet læses om to forskellige muligheder for at søge om tilskud, nemlig Miljøteknologiordningen og den ordning, der hedder VE til proces. Begge dele er værd at undersøge, såfremt du går med idéer, der falder ind under et af emnerne.

Derudover kan der læses om både gylleseparation, hvor fiberdelen anvendes i forsøg med afbrænding af gyllefibre, status på gyllealarmer, om en besætning der gik fra at producere 800 svin om året, til at producere 10.000 svin om året - og det uden at hæve emissionen. Desuden er der som altid artikler fra dyrlæger, konsulenter og andre skribenter om både økonomi og forskellige forskningsresultater.

Jeg vil ønske jer alle god vind det næste års tid, vi "ses" engang i sommeren 2015.

Husk at du som abonnent altid kan læse artiklerne på www.hyo.dk. Her har du desuden mulighed for at kommentere den enkelte artikel. For at læse artiklerne kræves et log-in. Brugernavnet er dit abonnements­nummer, og adgangskoden er dit postnummer. ?