Lyt til artiklen:

Flere unge vil være landmænd: Landbrugsuddannelsen populær som aldrig før

00:00
Hastighed: ???x
01:32

Abonnementsartikel

Der er fremgang i antallet af elever på landbrugsuddannelsen igen i år. 21 procent flere er startet i januar i år sammenlignet med 2021.

762 nye elever er i januar startet på en af de Danske Landbrugsskoler. Dermed har de 11 medlemsskoler i alt kunne sige velkommen til 21 procent flere unge mænd og kvinder på GF2 sammenlignet med januar i 2021.

- Det er uhyre glædeligt, at flere unge har lyst til at tage en landbrugsuddannelse i en tid, hvor der generelt er for få, der vælger en erhvervsuddannelse. Og der er heldigvis tale om en tendens, eftersom de unge gennem en del år er blevet tiltrukket af mulighederne for at kombinere teori og praksis på det grønne område, siger Lars Møgelbjerg Andersen, der er formand for Danske Landbrugsskoler i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

30 procent af de nye elever har valgt uddannelsen med eux.

Brug for endnu flere

Trods stigningen, så er der ifølge formanden brug for endnu flere elever for at opfylde branchens behov.

Stigende søgning til landbrugsskolerne

Se også:

Stigende søgning til landbrugsskolerne

- Landbrugserhvervet efterspørger endnu mere faglært arbejdskraft de kommende år, så vi har stort fokus på at tiltrække nye målgrupper til uddannelsen. Det drejer sig blandt andet om studenterne, som vi har succes med allerede, fordi vi har særlige studenterforløb. Men vi vil gerne have mange flere, siger Bjarne Ebbesen, der er næstformand for Danske Landbrugsskoler.

I dag er omkring 60 procent af landbrugseleverne opvokset på landet, og fremskrivninger viser, at der bliver færre af dem.