Lyt til artiklen:

Danish Crown fyrer 150

00:00
Hastighed: ???x
03:24

Mandag morgen har Danish Crown orienteret andelshavere og medarbejdere om, at man planlægger at fyre 150 medarbejdere. Det skriver slagteriet i en pressemeddelelse.

"Danish Crowns virkelighed er ændret radikalt, siden koncernen præsenterede sin Feeding the Future-strategi for godt halvandet år siden. Derfor er der lagt en ny køreplan, der blandt andet betyder, at Danish Crown planlægger at nedlægge 150 funktionærstillinger." skriver koncernen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der henvises blandt andet til Covid-19 pandemien, og en boomende kinesisk griseproduktion som faktorer der har påvirket regnskaberne negativt. Også den russiske invasion af Ukraine peger slagteriet på, idet den har fået inflationen til at eksplodere, mens forbrugertilliden er lav.

- Det er voldsomme forandringer, der er sket på meget kort tid. Vi kan ikke ændre udviklingen i markedet, men vi kan gøre noget ved vores egen forretning. Vi lagde vores strategi på ryggen af et stabilt og stærkt marked og positive fremtidsudsigter. Nu er alt vendt på hovedet, og derfor har vi gentænkt vejen til at nå de mål, vi har sat os, siger Jais Valeur, Group CEO i Danish Crown.

Skal spare 400 millioner kroner

Ledelsen i Danish Crown har gennemgået virksomheden, og alle funktioner er set efter for muligheder for at skære ind, meddeler koncernen, som vil strømline alle funktioner.

Det skal blandt andet ske gennem en forenkling af koncernstrukturen, hvor eksempelvis salgsselskaber udenfor Danmark fusioneres eller nedlægges. Det er en omfattende proces, som forventes at løbe over de kommende seks måneder, og målsætningen er at spare 400 millioner kroner om året.

Samlet set forventer slagterigiganten at der skal nedlægges 150 funktionærstillinger, hvoraf de 100 forventes at være i Danmark. Besparelserne skal styrke konkurrenceevnen, og sikre at der er råd til de planlagte investeringer i blandt andet Storbritannien.

Artiklen fortsætter efter annoncen

"Det vil primært være i forretningsenheden Danish Crown, som blev skabt gennem en sammenlægning af Danish Crown Pork og Danish Crown Foods, men der vil også ske en reduktion af koncernfunktionerne", hedder det.

- Det er trist at skulle sige farvel til så mange dygtige medarbejdere, men vi har reelt ikke noget valg i den nuværende situation. Omkostninger, effektivitet og en stram forsyningskæde hele vejen fra landmanden ud til forbrugerne er helt centralt i det marked, vi står i lige nu. Derfor vil jeg også gerne understrege, at det ikke er den enkelte, der ikke har levet op til sit ansvar, men at det er den ekstraordinære situation, som vi står i, der desværre kræver en tilpasning af organisationen, siger Jais Valeur.

Reducerer kapacitet

I forrige uge lukkede Danish Crown fabrikken i Boizenburg ved Hamborg, hvor de godt 200 ansatte må se sig om efter et andet job. Samtidig skal kapaciteten på slagteriet i Essen reduceres, frem mod første maj med op til 40 procent.

- Det er vigtigt at understrege, at vi ikke kommer til at ændre på vores Feeding the Future-strategi og de investeringer, vi har sat i gang i blandt andet Storbritannien. Det, vi gør nu, handler netop om at styrke grundlaget for vores fortsatte arbejde med bæredygtighed og målsætningen om at løfte værdien af vores andelsejeres råvarer betydeligt, siger Jais Valeur.

Der nedsættes nu et forhandlingsudvalg med ledelses- og medarbejderrepræsentanter, der skal være med til at klarlægge omfanget af afskedigelser og diskutere fratrædelsesvilkår.