Lyt til artiklen:

Fugleinfluenza smitter spanske mink

00:00
Hastighed: ???x
01:10

Abonnementsartikel

Danske minkavlere bør ikke bekymre sig, siger professor.

Tilbage i oktober blev en spansk minkbesætning i Galicien ramt af en række dødsfald blandt minkene. Nu viser undersøgelser ifølge El Pais, at der er tale om fugleinfluenza, som formentligt har spredt sig fra vilde fugle til minkene, hvor virus er muteret, og har spredt sig mellem dyrene.

Smitten har ikke ramt de ansatte på farmen nær A Coruña, som også bærer maske.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Lars Erik Larsen, der er professor i veterinær biologi ved Københavns Universitet og arbejder med virusinfektioner i produktionsdyr opfordrer dog til Ritzau ifølge Berlingske til, at slå koldt vand i blodet herhjemme.

- Det er jo kun ganske få minkfarme, som starter op her i landet lige nu, så risikoen for at virusset også spreder sig til danske mink, er overordnet ikke så stor, siger Lars Erik Larsen til Ritzau.

Det er kun godt to uger siden at de første mink ankom til Danmark, og de dyr kom fra Norge. Planen er dog også at modtage mink fra Spanien.

Første mink landet på Thyholm

Se også:

Første mink landet på Thyholm

Enhedslistens sundhedsordfører, Peder Hvelplund, siger til Ritzau, at han har bedt sundhedsminister Sophie Løhde om at få en risikovurdering fra Statens Serum Institut.