Lyt til artiklen:

Goldkøer faldt seks meter ned i fortank

00:00
Hastighed: ???x
01:31

Abonnementsartikel

En usædvanlig redningsaktion fandt sted på en malkebedrift ved Varde i denne uge. Tre undslupne goldkøer faldt flere meter ned i fortanken til gylletanken og måtte reddes op med seler.

I flere timer stod de undslupne køer i gylle til bugen, inden mandskabet fra Sydvestjysk Brandvæsen fik dem reddet op i sikkerhed. Brandfolkene måtte iføre sig sikkerhedsudstyr og være klar med seler til at løfte dyrene op fra tanken.

Flokken af malkekøer var ved en fejl løbet ud af løsdriftsstalden, da en medarbejder havde glemt at lukke en låge. Mens langt de fleste dyr blev indfanget havde tre køer forvildet sig væk fra stalden og ved et uheld var de faldet gennem et såkaldt mandehul i fortanken. Her kunne medarbejderen på bedriften efter flere timer høre dyrene brøle.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Vagthavende indsatsleder ved Sydvestjysk Brandvæsen, Leif Erichsen, fortæller, at ejeren også hurtigt fik tilkaldt en lokal vognmand med kran, da man opdagede uheldet.

- Da vi kom frem, stod køerne stille og roligt i gylle til maven. Heldigvis er køer jo fredelige dyr, så efter vores folk havde iklædt sig sikkerhedsudstyr, så gik vi i gang med at sætte seler på forben og bagben og hejse dem op én efter én med kran, fortæller beredskabsinspektøren, som havde indsatsvagten onsdag.

Hverken indsatslederen eller medarbejderne på bedriften har noget bud på, hvordan det lykkes de tre køer at falde gennem mandehullet. Heldigvis var der kun cirka en halv meter gylle i tanken.

Ingen af de undslupne dyr kom mirakuløst noget til skade efter springturen.