Lyt til artiklen:

Stigende krav får slagteri til at give medarbejderen gratis danskundervisning

00:00
Hastighed: ???x
01:45

Abonnementsartikel

Hos slagteriet Danish Crown bliver medarbejderne tilbudt gratis dansk- og ordblindeundervisning i arbejdstiden. På skolebænken får medarbejderne også løn af slagteriet.

Allerede nu har knap 130 af Danish Crowns medarbejdere fået gratis dansk- og ordblindeundervisning i arbejdstiden, mens de har fået løn. Målet er, at medarbejderne skal forbedre deres skrive- og læseegenskaber.

En af de medarbejdere, der har takket ja til undervisning i arbejdstiden, er 56-årige Susanni Engbech, der er ordblind. En gang om ugen i 10 uger har hun været til ordblindeundervisning på VUC i Ringsted.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Undervisningen har gjort, at jeg har fået mod på at åbne min computer, læse mails og svare på dem på egen hånd. Det har jeg altid fået hjælp til tidligere. Det er virkelig guld værd at få sådan et tilbud på sin arbejdsplads, siger Susanni Egebech, der arbejder i pakkeriet på Ringsted slagteri, i en pressemeddelelse.

Indtil nu har 41 af Danish Crowns medarbejdere fået ordblindeundervisning, mens 87 har gennemført danskundervisning.

Mens medarbejderne får undervisning, får de en løn på 165 kroner i timen.

- Som arbejdsmarkedet udvikler sig, vokser kompetencekravene også, og derfor har vi valgt at tilbyde vores medarbejdere, at de kan få styrket deres basale færdigheder såsom at læse, skrive, regne og bruge it via uddannelse i arbejdstiden. Det udvikler dem både arbejdsmæssigt og privat, og jeg bliver stolt, når jeg hører, hvor meget det betyder for den enkelte medarbejder at kunne skrive for eksempel et fødselsdagskort eller læse en avisartikel, siger Andreas Friis, der er HR-direktør i Danish Crown.

De næste undervisningshold starter i uge fire, og i år vil der også være hold med digitalundervisning.