Lyt til artiklen:

Salget af grisekød ud af Europa halter

00:00
Hastighed: ???x
02:04

Abonnementsartikel

Noteringen fortsætter sit fald. I uge fem falder noteringen med 20 øre til 11,10 kroner pr. kilo. Prisen for søerne er uændret.

Salget af grisekød er fortsat ikke godt. Det er først og fremmest salget til markederne udenfor Europa, der halter, skriver Danish Crown i sin markedsberetning.

Til gengæld er der tegn på, at det lavere udbud af grise i EU nu begynder at slå igennem i markedet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Efter tre uger i januar, hvor det ferske marked har været under pres, så er aktiviteten nu stigende, og det har øjeblikkeligt stabiliseret priserne i Europa. Det er positivt. Nu handler det om, at vi skal se samme skift i priserne på de varer, der sælges til særligt Asien, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Eksporten af frosne vare ud af Europa er fortsat på et lavt niveau, og det er ikke blevet bedre af, at dollarkursen fortsat er faldende.

Høje omkostninger

- Vi jagter attraktive ordrer i særligt Asien, for det er udenfor Europa, vi skal hente den merpris for vores varer, der er nødvendig for at kompensere for de højere omkostninger, vi har i Danmark sammenlignet med vores europæiske konkurrenter, men aktiviteten i Asien er meget lav lige nu, siger Mads Stougaard.

Mere og mere tyder til gengæld på, at det pressede marked i Europa gennem januar i høj grad skyldes en generel tilbageholdenhed i forhold til at opbygge lagre af nakker, bove og skinker til sommermånederne.

Samtidig har der været ekstra grise til slagtning i det meste af Europa efter julens helligdage, og selv om det ikke har været mange, så var det i nogle uger nok til at forskubbe balancen i markedet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg har været med i over 20 år, og jeg har aldrig før oplevet et så stramt fokus på at sælge alle varer fersk, som det har været tilfældet siden nytår. Det har virkelig gjort ondt på os i årets første uger, fordi vi sælger så lav en andel på vores hjemmemarked. Til gengæld vil det med stor sandsynlighed betyde, at de lande i Europa, som set over hele året har behov for at importere grisekød, vil få et større importbehov end tidligere, når vi rammer foråret og sommeren, siger Mads Stougaard.