Lyt til artiklen:

Første fire-rotors rive fra polske Pronar

00:00
Hastighed: ???x
01:51

Abonnementsartikel

Pronar er den første polske producent der introducerer nye modeller, der er fokuseret til store landbrug og maskinstationer.

Et af de nyeste produkter i Pronar-porteføljen er en fire-rotors rive med udskydelige arme, der gør det muligt at justere arbejdsbredden fra 11,3 - 13,5m. Hver rotor er udstyret med sekshjulet chassis for god jordkonturfølge. Trækkraften overføres af PTO-aksler, skriver Pronar i en pressemeddelelse.

De to store transporthjul er monteret med henblik på at reducere jordtrykket, og alle funktioner såsom ind- og udklapning samt rotorhøjde, styres alle fra kabinen af elektronisk panel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Enkelt- eller overbelastningskoblinger beskytter gearkassen og akslerne mod skader, og individuelle arme kan udskiftes uden at skulle skille transmissionshuset ad.

Kraftbehovet opgiver Pronar til 80 hestekræfter, og topmodellen ZKP1400 kan foldes til under tre meter transportbredde. Maskinen kan udstyres med hydrauliske eller pneumatiske bremser og vejlys.

ZKP1400 er den niende rive i Pronar-serien, som alle er designet og produceret af Pronar, omfatter enkelt- og to-rotormodeller med arbejdsbredder op til ni meter.

Pronar fremstiller også plæneklippere op til 10,5 meter, rotorhøvendere, pakkemaskiner, rundballepressere, foderblandere og liftophængte gødningsspredere.

Pronar laver også den største polske skårlæggersæt PDD1050 med justerbar arbejdsbredde på 9,7 - 10,5 meter. Version med crimper er blevet præsenteret på Agromek 2022. Udbuddet af store maskiner vil blive suppleret med høvenderen PWP1350 med arbejdsbredden 13,5 meter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I øjeblikket søger Pronar yderligere forhandlere af græsmarksmaskiner i Danmark.