Lyt til artiklen:

Dakofo dropper fiskemel til økohøns

00:00
Hastighed: ???x
01:20

Foreningen Danske Æg har mandag besluttet at stoppe brugen af fiskemel i foderet til økologiske høner i Danmark på baggrund af en ny undersøgelse fra DTU, som viser, at PFAS er fundet i økologiske æg.

I forlængelse af beslutningen fra Danske Æg har brancheorganisationen Dakofo valgt at stoppe brugen af fiskemel i foder til æglæggende økologiske høner, skriver Dakofo i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi prioriterer fødevaresikkerhed meget højt, og ud fra et forsigtighedsprincip stopper vi derfor brugen af fiskemel i foder til æglæggende økologiske høner. Vi mener, at det er den rigtige beslutning i lyset af den viden, vi har nu, og den beslutning Danske Æg har truffet, siger Asbjørn Børsting, direktør i Dakofo.

Dakofo og foderbranchen har løbende haft dialog med Fødevarestyrelsen om risikovurderingen på PFAS i forhold til foder- og fødevarekæden.

Her er der hidtil ikke peget på foder som en risikokilde. Undersøgelsen fra DTU skærper i sagens natur fokus på området og den mulige risiko for indhold af PFAS i fiskemel samt mulige følgevirkninger i fødevarekæden.

På baggrund af den nye viden har branchen taget kontakt til både myndigheder samt fiskemelsproducenterne og deres brancheorganisation for at få en risikovurdering og mere viden om PFAS.