sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

Grimme samler hele kartoffelfamilien

00:00
Hastighed: ???x
03:43

Snakken går lystigt henover de Grimme-røde duge i servicehallen i Rødkærsbro, hvor Grimme Skandinavien holder åbent hus.

Her er kartoffelavlere fra nær og fjern, ung som gammel og erfaren som ny, samlet for at få ny viden og en god bid brød. Det er nemlig en tradition for mange.

rich-media-1
Snakken går lystigt henover en god frokost. Foto: Jørgen Ahler.

- Det er ligesom en stor familie, der bliver samlet. Avlerne, altså vores kunder, de får meget ud af det, siger Per Rasmussen, der trods han er salgschef i Grimme Skandinavien, understreger, at det ikke er for at sælge en masse, at de byder folk indenfor her i januar måned.

Det er første år jeg skal prøve at lave kartofler. Så jeg er med for at lære lidt.

Lasse F. Jensen, Bejstrup

- Nej det er faktisk ikke salg, der er budskabet i dag. Det handler om, at alle folk kan have en god dag i fællesskab. Vi kan få lov at servicere dem med lidt god mad og øl, så folk bliver siddende lidt længere, siger salgschefen.

rich-media-3
Maden er en vigtig ingrediens, når Grimme Skandinavien åbner dørene. Foto: Jørgen Ahler.

Og god mad, det er der dækket op til. Lune frikadeller, kold kartoffelsalat, skinke- og rodfrugtssalat og ost og alt hvad dertil hører står linet op på bordene, der også byder på øl, vand og kaffe.

Gode råd og reservedele

Inden man når dertil, så er der dog også gode tilbud i lange rækker ved indgangen til Grimmes lager. Her kan reservedele i alle størrelser købes til en fordelagtig pris. Det giver også Grimmes medarbejdere mulighed for at hjælpe og informere om den enkelte kundes maskine og behov.

rich-media-4
Torsten Troelsen er en af de avlere, der nyder samværet og den gode mad hos Grimme. Foto: Jørgen Ahler.

- Det er lækkert at komme her og få noget godt at spise, og så får vi jo en god snak med de andre avlere, siger Torsten Troelsen, der er kartoffelavler ved Herning.

Overfor ham sidder Lasse F. Jensen og lytter ivrigt med til snakken. Han er nemlig helt grøn i kartoffelfaget.

- Jeg er tidligere minkavler, og nu forsøger jeg mig så med kartoffelavl. Det er første år jeg skal prøve at lave kartofler. Så jeg er med for at lære lidt, forklarer Lasse Jensen, der er fra Bejstrup i Nordjylland.

rich-media-5
De nyeste modeller bliver vist frem fra Grimme. Foto: Jørgen Ahler.

Og her er han kommet til det rette sted. For ved bordene sidder nemlig mange erfarne folk, der gerne lærer fra sig.

rich-media-6
Lasse F. Jensen er ny mand i kartoffelbranchen. Han er med for at lære. Foto: Jørgen Ahler.

- Jeg synes jo det er et spændende erhverv. Lige meget hvor mange år man har været i det, så kan man altid lære noget nyt af de andre, siger Torsten Troelsen.

Nye modeller og gode tilbud

Mens snakken går, så er der også aktivitet i hallerne overfor. Her viser en montør den nye strenglægger, CS 150 XL, frem og giver gode råd. Både i hallen og udenfor er de nyeste modeller fra Grimme stillet frem til skue og alle spørgsmål bliver besvaret af de erfarne Grimme-folk.

rich-media-7
De nye maskiner bliver vist frem. Foto: Jørgen Ahler.

- Jeg synes faktisk allerede jeg har lært en del. Det er ikke bare lige at have kartofler, kan jeg konstatere. Så jeg går ydmygt til opgaven nu, griner Lasse F. Jensen og fortsætter:

rich-media-8
EVO 280eren står klar til fremvisning. Foto: Jørgen Ahler.

- Man skal jo oparbejde et netværk, så det er rigtig godt at være med her i dag. Jeg er uddannet klejnsmed, så det er helt fra bunden det her med at være kartoffelavler, så jeg bruger virkelig den her dag til at lytte og søge viden, siger Lasse F. Jensen.

rich-media-9
Selv buketterne lugter af kartoffel. Foto: Jørgen Ahler.

Han og de andre avlere er enige om, at den lille komsammen i Grimmes haller i Rødkærsbro er lige så rig på viden, som tykke bøger om kartoffelavl. Forskellen er, at her kan man diskutere frem og tilbage, hvad der virker og hvad der ikke virker, når det gælder kartofler.

- Det skal være sådan at folk føler sig velkomne her. Det handler jo egentlig om at have en høj servicegrad. Ligesom når vores montører kommer ud og leverer en god service, så skal vi også gøre det samme, når vi inviterer folk hertil, siger Per Rasmussen før han bliver mødt af endnu en avler, der gerne vil snakke.

- Det her er det første Grimme-arrangement jeg er til, men det er helt sikkert ikke det sidste, siger den nye kartoffelavler, Lasse F. Jensen.

rich-media-10
En hyggelig fredag eftermiddag hos Grimme Skandinavien. Foto: Jørgen Ahler.