Abonnementsartikel

Specialiseret såmaskine til markforsøg giver bedre og mere præcise resultater end tidligere. Maskinen kan dosere gødning både varieret og konstant, mens der sås, hvilket giver et mere nøjagtigt resultat

I Landsforsøgene udføres mere end 1.000 forsøg om året, hvor nye sorter, midler, gødning og dyrknings-tiltag bliver testet. Landsforsøgene er forsøg og demonstrationer, som udføres i samarbejde med de lokale planteavlskontorer og Videncentret for Landbrug, Planteproduktion. Dertil er AgroTech, på vegne af Videncentret for Landbrug, Planteproduktion, leverandør af specialopgaver og analyser i markforsøgene og varetager den praktiske forsøgsplanlægning og administration af Landsforsøgene.

Omkring såteknik og dyrkningsmetoder blev der i 2013 udført 59 forsøg, hvoraf 40 var specifikt vedrørende dyrkningsmetoder. I alt 19 forsøg med såning og plantetal blev gennemført i 2013. Nogle forsøg er udført med landmandens eget udstyr, mens andre er udført med avanceret forsøgsudstyr til såning af små parceller. Hver tilsået parcel repræsenterer en "minimark" på 15 til 20 kvadratmeter.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få adgang til alle artikler på Maskinbladet.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.