Lyt til artiklen:

Maskinstation klar til sæsonstart med gæster i værkstedet

00:00
Hastighed: ???x
02:23

Abonnementsartikel

Flere end 200 var mandag aften mødt op i værkstedet på Vesthimmerlands Maskinstation, som diskede op med faglige, politiske og underholdende indlæg.

Indehaver Jesper Sørensen og kørselsleder Mikkel D. Jespersen fra Vesthimmerlands Maskinstation i Havbro ved Aars kunne mandag aften byde flere end 200 gæster velkomne i værkstedet til en kundeaften.

Der blev vist nye maskiner og fortalt om de muligheder, som de nye maskiner giver kunderne i den kommende sæson. Og foruden faglige indlæg var der også politik og underholdning på programmet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Maskinnyheder

Mikkel D. Jespersen fremviste maskinstationens nye maskiner til sæson 2023, som var kørt ind i værkstedet.

- Vi ville rigtig gerne fremhæve de sidste nye maskiner, og viste derfor vores nyindkøbte Claas Xerion 4500 med en tre kubikmeter fronttank og en Samson SG 23 efterspændt en 12-rækket Horsch Gylleplacerer til majsene, fortæller han.

rich-media-2
Arne Gejl fortalte nærmere om sæsonens Horsch-nyheder på Vesthimmerlands Maskinstation. Pressefoto.

- Vi har stort fokus på etablering af både majs, korn og græs, og derfor får vi til sæson 2023 også en ny 12-rækket Horsch Maestro og en ny Horsch Pronto 6 DC, som Arne Gejl fra den danske Horsch-importør, WekoAgro, fortalte uddybende om.

ESG

Et knapt så håndgribeligt - men ganske vigtigt - emne, nemlig ESG, der står for Environmental, Social, Governance, eller på et mere forståeligt dansk Miljø, Social, Ledelse.

Dette emne blev gennemgået af Torben Rohde, Agrinord, som har medvirket til at udarbejde Vesthimmerlands maskinstations ESG-rapport, som han fremlagde og gennemgik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Inger Støjberg

Det politiske oplæg var overladt til partistifter Inger Støjberg, Danmarksdemokraterne.

Mikkel D. Jespersen fortæller, at Inger Støjberg tydeligvis havde stor opbakning iblandt aftenens mange landmænd.

- Og hun fik mange gode spørgsmål, og der var en god dialog, blandt andet om CO2-afgift, fortæller han.

rich-media-4
Inger Støjberg og de mange landmænd diskuterede blandt andet CO2-afgift. Pressefoto.

Efter smørrebrød, kaffe og lagkage og en masse snak på kryds og tværs afsluttede foredragsholderen Lindy fra tv-udsendelsen Rigtige Mænd med et underholdende show.

Og så blev der ellers kigget på maskiner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hygge og snak

- For pokker hvor havde vi da en hyggelig aften med en masse faglige indlæg og snak på tværs af bordene, og der skal lyde en kæmpe tak til vores dygtige medarbejdere, oplægsholdere og ikke mindst alle deltagerne, siger Mikkel D. Jespersen.