Lyt til artiklen:

Rekordstor eksport af danske fødevarer

00:00
Hastighed: ???x
01:31

Der er rift om danske fødevare i udlandet som aldrig før, og eksporten nåede i 2022 et hidtil uset højt niveau. Den danske fødevareklynges samlede eksport landede på omkring 190 milliarder kroner.

- Det er selvsagt positivt, at fødevareklyngen herhjemme klarer sig så godt. Det er også et resultat, der kommer danskerne til gode, da det giver et boost til både samfundsøkonomien og vores velfærd. Som erhverv er vi glade for at kunne bidrage til det danske samfund i en tid, hvor stigende omkostninger presser alle ender af landet, siger Flemming Nør-Pedersen, der er direktør i Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Landbrug & Fødevarer steg eksporten sidste år i 16 ud af 17 varekategorier. Mest markant var eksporten af mejeriprodukter, som vækstede med 30 procent. Men trods et rekordår er toppen ikke nødvendigvis nået endnu.

Så mange arbejdspladser understøtter landbruget

Se også:

Så mange arbejdspladser understøtter landbruget

- Tidens kriser følger med os ind i 2023, hvilket gør det svært at spå om udviklingen på det globale marked. Fødevaresektoren påvirkes imidlertid ikke så let af markedskonjunkturerne, og derfor vil efterspørgslen på fødevarer sandsynligvis havne på nogenlunde samme niveau i år, uagtet hvordan det omkringliggende marked udvikler sig, siger Martin Brauer.

Danmarks eksport af fødevare steg især til Tyskland, Sverige, Storbritannien og Polen i 2022.