Lyt til artiklen:

Maskinhandler Asger Andersen er død

00:00
Hastighed: ???x
01:52

Abonnementsartikel

Asger Andersen der startede maskinhandlen af samme navn er død, 94 år gammel.

Maskinhandler Asger Andersen er stille sovet ind fredag den 13. januar på Slagelse Sygehus, det skriver Dansk Maskinhandlerforening.

Asger Andersen var æresmedlem af Dansk Maskinhandlerforening, og har mange år sat sit præg på foreningen og branchen blandt andet gennem sit aktive virke i bestyrelsen, hvoraf godt otte år var som formand.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han blev maskinhandler i Gørlev i 1961. Forretningen havde forhandling af David Brown frem til 1970, hvorefter forretningen fik forhandling af Massey Ferguson og fra 1980 også forhandling af John Deere.

Fra 2012 og knap en halv snes år frem forhandlede forretningen Case IH.

Børn overtog

I anledning af hans 90-års fødselsdag i 2018 talte Maskinbladet.dk med Asger Andersen, som stadig var aktiv i virksomheden, men ikke længere solgte maskiner.

- Det er min egen beslutning, for det er min holdning, at de unge kunder - som ikke kender mig - ikke skal trækkes med mig. Jeg mener, det ville skade firmaet, sagde han dengang på Roskilde Dyrskue, hvor han var fuldt optaget af kunder da Maskinbladet fangede ham.

Asger Andersen sagde dengang, at han var privilegeret af, at hans kone, Dea, også er aktiv i virksomheden, som de stadig havde en mindre ejerandel i - fem procent hver. Og at deres to voksne børn, Sten og Helle, nu ejer og driver virksomheden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Gennem årene er Asger Andersen desuden mødt loyalt op på generalforsamlinger, chefmøder med videre i Dansk Maskinhandlerforening, hvor han aktivt stillede spørgsmål til foreningen eller gav gode råd.

Asger Andersen blev 94 år og efterlader sig sin hustru Dea, samt børnene Sten og Helle.

Begravelsen finder sted den 21. januar 2023 kl. 11.00 fra Gørlev Kirke.