Lyt til artiklen:

Opjustering hos kreaturhandler Anders Rasmussen: - Det går rigtig, rigtig godt

00:00
Hastighed: ???x
02:53

Optimismen er stor hos Kreaturhandler Anders Rasmussen A/S, der holder til i Holstebro. I 2022 har virksomheden nemlig haft styrtende travlt.

- Det går rigtig, rigtig godt, men det kan altid blive bedre. Overskriften for 2023 er, at vi ikke nødvendigvis skal skabe mere, men optimere på det vi har. Forstået på den måde, at vi selvfølgelig fortsat skal vækste og udvikle, mens vi har for øje, at det er inden for de brancher, vi allerede befinder os i, at vi skal kapitalisere, siger Anders Rasmussen, der er medejer af flere forretninger inden for landbrugssektoren i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han fortæller, at de er gået fra fem til 25 medarbejdere i landbruget.

- Vi har fordoblet vores årlige omsætning i forhold til det seneste år, og det skal vi også forholde os til. Derfor er det primære formål nu, at vi skal optimere på det gode afsæt, der er blevet skabt.

Investeringer giver vækstgrundlag

Siden 2019 har Anders Rasmussen været en del af partnerskabet i Vitello Agro ApS, hvor også slagteriejer Lars Andersen og landmand Rasmus Alstrup også er med. Partnerskabet og interne oprustninger har skabt vækst hos Anders Rasmussen, der blandt andet har fået flere medarbejdere og ressourcer.

- Vores resultat på bundlinjen afspejler i høj grad, at vi har brugt så mange investeringskroner på at sikre et fremtidigt vækstgrundlag. Vi har stablet et landbrug på benene og det gør man ikke uden regning, mens vi har gearet op intern med ansættelser af medarbejdere, så vi kan favne alle forretninger og aktiviteter under eget holdingselskab. Det har naturligvis haft købsomkostninger, fortæller Anders Rasmussen.

Anders Rasmussen er Danmarks største private kreaturhandler og handler både nationalt og internationalt med kreaturer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kreaturhandler og vognmand i vild vækst

Se også:

Kreaturhandler og vognmand i vild vækst

Mere vækst i 2023

Nu handler det om, at sikre større økonomisk vækst med udgangspunkt i det sunde virksomhedsfundament, som medarbejderopjusteringerne og ikke mindst kalveproduktionssamarbejdet Vitello Agro ApS har bibragt.

Anders Rasmussen ser desuden ind i et 2023 med et fokus på optimering af de mange selskaber relateret til landbrugsbranchen, han har ejerskab i. Nu har de fået bedre forudsætninger for at skabe gode økonomiske resultater.

- Vi skal have en strømlinet handelsvirksomhed i endnu højere grad, der sikrer en solid indtjening. Landbrugsdelen skal være velsmurt og give omsætning, selvom der er skiftende mod- og medvind i den branche, mens vi på ejendomsdelen skal se samme resultater. Men det er særligt på landsbrugsdelen og i forhold til Vitello Agro ApS, vi skal se en markant omsætning. Vi står stærkere nu, så forventningerne er store, siger Anders Rasmussen.