Lyt til artiklen:

Crawer lancerer kombinerede 90 millimeter LED-forlygter

00:00
Hastighed: ???x
02:12

Abonnementsartikel

Med en blanding af linse- og spejloptik har hollandske Crawer skabt en kombineret nær- og fjernlys LED-forlygte. Produkterne i linjen kan erstatte runde halogenlamper.

På mange traktorer og arbejdskøretøjer er der monteret kompakte, runde 90 millimeter halogenforlygter. De er bygget i et relativt lille rum, som indtil nu har gjort det vanskeligt at udvikle et LED-alternativ, da LED-teknologi kræver plads til køleribber.

Udfordringen er størst med den kombinerede forlygte med nærlys og fjernlysfunktion. På halogenversionen er fjernlyset dæmpet med et dæksel, der delvist blokerer lyset. Anvendelse af en sådan mekanisme i en LED-version i kombination med køleribberne ville gøre lampen for stor, det skriver den hollandske lygteproducent Crawer i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Crawer mener at have løst problematikken i en ny serie, hvor de har to separate lyskilder med en delt linse. Det eliminerer behovet for dækslerne, mens den anden lyskilder giver fjernlys via spejloptik.

Ny serie

Den kombinerede forlygte er den del af en nye serie universelle 90 millimeter forlygter, som introduceres under navnet Hyperios. Den nye serie består også af et nærlys og et fjernlyssæt. Deres standardstørrelse og universelle monteringsbeslag betyder, at disse lys let kan monteres på de fleste traktorer og selvkørende køretøjer, der nu er udstyret med 90 mm halogenlys. Sættene er radiodæmpede og - selvfølgelig godkendt til brug på offentlig vej. Lamperne har også et stik til en canbusmodstand, der eliminerer eventuelle funktionsfejl eller fejlmeddelelser.

I samme ombæring introducerer Crawer også en LED-nærlyslygte til traktorer i Jhon Deeres R og M-serie. De karakteristiske lamper af dette mærke har hidtil kun kunne fås i en halogenversion til nærlys. Crawer har udviklet en LED-variant, der passer ind i motorhjelmen på 6R-, 6M-, 6RC-, 7R- og 8R-serien. LED-versionen har de samme holdere som den originale halogenversion, hvilket betyder, at den kan monteres hurtigt og uden værktøj. Takket være en speciel linseteknologi giver den også et bredere lysbillede end standardforlygten, siger producenten.

rich-media-2
Lygterne passer ind i John Deeres M og R-Serier. Foto: Crawer.