Abonnementsartikel

Virksomheden Salfarm, der har hjemme i Kolding, introducerer en ny kalvebooster, Boviferm Primo 1x1. Produktet er en oral gel, der blandt andet indeholder Probiotica samt vigtige vitaminer og mineraler.

Målet er at stabilisere kalvenes tarmflora og dermed forbedre den fysiologiske fordøjelse af mælk.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Den nye kalvebooster indeholder en levende bakteriestamme af Enterococcus faecium, der tilfører den nyfødte kalv et højt antal mælkesyrebakterier. Disse bakterier overlever passagen gennem maven og mangedobles i tyndtarmen.

Mælkesyren øger surhedsgraden i tarmen og dermed produktionen af den normale tarmflora.

Derudover indeholder produktet vitamin A, D3 og C samt beta-karotin i høje koncentrationer, for at give et boost til immunforsvaret.

Produktet indeholder vitamin E og selen for at undgå forstyrrelser af sutterefleksen og svækkelse af muskler, og endelig er produktet tilsat jern chelat for at øge bloddannelsen og vitaliteten.

- Produktet er let at indgive. En behandling svarer til en sprøjte (12 ml) pr. kalv, og den gives direkte i munden efter første indtag af råmælk, efter behandling med antibiotika eller efter sygdomsperiode. Applikationen kan gentages efter få dage, ved behov, lyder det fra Salfarm.